Mentalitatea de fermier, sacrificii si productivitate

Newsletter 888 Go! - #42. În această ediție vei găsi idei despre cum să adopți o mentalitate de fermier, despre sacrificiile pentru lucrurile care contează, plus multe recomandări interesante (unele chiar amuzante : )

Salutare!

Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care primești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.

Dacă găsești informațiile din acest newsletter utile, recomandă-l mai unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu. La finalul newsletterului vei găsi un link de referral personalizat care ne permite să te recompensăm dacă ne recomanzi.

Now let’s 888 Go!

💡8 idei de la mine

1/ Fie că ne dorim rezultate imediate de la un antrenament sau succes instantaneu într-un proiect, deseori ne concentrăm pe câștiguri rapide.

Totuși, dacă reflectăm mai atent, progresul seamănă mai mult cu agricultura: plantezi semințe, le îngrijești și aștepți.

Planta nu apare imediat, dar, cu timp și efort, ea crește.

Aceasta este esența Mentalității Fermierului: fiecare sarcină pe care o realizezi este o mică sămânță plantată.

La început, s-ar putea să nu vezi rezultate imediate, dar, în timp, prin efort constant, acele mici acțiuni încep să se acumuleze.

2/ Mulți oameni simt nevoia de a avea o părere despre orice subiect. Totuși, exprimarea acestor opinii le poate aduce mai mult rău decât bine.

A nu avea o opinie despre un subiect în care nu ești expert și care nu te interesează personal nu este un defect. Din contră, este eliberator – îți permite să îți canalizezi energia mentală către lucrurile care contează cu adevărat pentru tine sau îți sunt utile.

„Îmi pare rău, dar nu am o părere formată despre acest subiect” poate fi o replică salvatoare, ferindu-te de multe tensiuni în relațiile cu cei din jur.

3/ Dacă vei …

… aloca 30 min pe zi pentru un antrenament moderat,

… citi minimum 10 pagini pe zi despre un subiect legat de profesia ta,

… hrăni periodic mintea cu gânduri pozitive și constructive,

… investi o sumă modică de bani în fiecare lună,

vei trăi o viață împlinitoare, fericită și prosperă.

4/ Asigură-te că îți dedici suficientă energie obiectivelor tale cele mai importante.

Trăim într-o lume plină de distrageri, și este ușor să te abați de la ceea ce este cu adevărat important pentru tine. La fel de ușor este să-ți reduci efortul, având în vedere că resursele tale sunt limitate.

Indiferent de cât de multă motivație, perseverență și energie ai, nimic nu va funcționa dacă aceste resurse nu sunt direcționate corect.

5/ Fii blând cu ceilalți prin acțiunile tale.

Fii blând cu tine prin gândurile tale.

6/ Aproape nimic din ceea ce merită cu adevărat să existe în viața ta nu vine fără o formă de luptă.

Jobul ideal apare după multă muncă și perseverență. O căsnicie fericită vine după momente de dezamăgire și durere. O casă perfectă se realizează după construcție sau multe reparații.

Aproape orice lucru bun necesită un sacrificiu.

Așadar, dacă îți este greu acum, este posibil să plătești prețul pentru binele care urmează.

7/ De ce ne concentrăm atât de mult pe productivitate doar din perspectiva timpului petrecut muncind la o sarcină specifică? De ce nu punem mai mult accent pe calitatea rezultatelor?

Din propria experiență, pot spune că nu contează dacă finalizezi o sarcină în 3 ore sau 5 ore, dacă rezultatul nu este de o calitate suficient de bună.

Cei mai productivi oameni sunt cei care reușesc să îndeplinească multe sarcini într-un timp scurt, menținând un standard ridicat al calității. Aici se află adevărata măiestrie a unui om productiv!

8/ Atunci când măsori rezultatele corecte, poți evalua cu adevărat progresul.

Progresul poate fi uneori rapid, alteori lent.

În majoritatea cazurilor, obiectivul nostru este să ne concentrăm pe progres, indiferent de ritmul acestuia.

Procedând astfel, scazi o mare parte din presiunea pe care o pui asupra ta.

Urmărește progresul și fii blând cu tine; poate că nu ai contextul potrivit pentru un progres rapid, și asta este perfect în regulă.

Apropo, dacă ești în căutarea unui cont bancar flexibil și avantajos, îți recomand să arunci o privire la Salt Bank.

Salt Bank, prima bancă digitală 100% românească, desfășoară o campanie prin care îți oferă 5% cashback din valoarea tranzacțiilor efectuate la POS, în România, timp de 30 de zile.

Să zicem că, în următoarea perioadă, ai de făcut achiziții de 4.000 de lei (cumpărături, electrocasnice etc.); vei primi 5% din această valoare, adică 200 lei, înapoi sub formă de cashback. Mai mult, dacă recomanzi și tu Salt Bank prietenilor tăi, vei beneficia de un an întreg de cashback.

Descarcă aplicația de👉 aici și folosește codul de referință 75D5MH pentru a beneficia de oferta cu 5% cashback.

Cardurile Salt arată cool, iar aplicația este pe măsură. Contul este 100% românesc, garantat de FGDB până la 100.000 EUR, iar dobânzile pentru depozite sunt destul de atractive.

Oferta cu 5% cashback e valabilă până pe 22.11.2024, așa că nu strică să te grăbești un pic!

Link de descărcare:👉https://getapp.salt.bank/5Jb4/7jezu9vu și adaugă codul 75D5MH .

🗨️8 idei împrumutate de la alții

1/ Poetul și romancierul Ben Okri despre puterea minții: „Ai griă ce povești citești sau spui; subtil, noaptea, sub apele conștiinței, ele îți schimbă lumea.”

2/ „La locul de muncă, liderii acționează prea des într-o manieră părintească, oferind recompense și laude celor pe care îi consideră merituoși. Deși acest comportament poate părea bine intenționat, el creează adesea o dependență, prin care membrii echipei ajung să aștepte validarea liderilor pentru a confirma calitatea muncii lor.

Folosind expresii precum „Trebuie să fii foarte mulțumit de ceea ce ai realizat” și „Acest lucru trebuie să te fi făcut să te simți foarte mândru de tine,” atenția este îndreptată spre realizările individului, nu către lider sau părinte(în cazul copiilor).”-Admired Leadership newsletter

3/ „Toată lumea vrea să trăiască pe vârful muntelui, dar toată fericirea și creșterea au loc în timp ce urci.” - Andy Rooney

4/ Răspunsul de tip „luptă sau fugi” este reacția automată și ancestrală a corpului nostru la amenințări sau pericole percepute. Această reacție fiziologică înnăscută la animale și oameni ne pregătește fie să confruntăm o amenințare (luptă), fie să fugim de ea (fugi). Deși scenariul cu șarpele ilustrează instinctele creierului nostru vechi, majoritatea situațiilor din zilele noastre nu implică amenințări la viață sau moarte. Cu toate acestea, putem intra în modul „luptă sau fugi” în momente stresante sau care induc anxietate, cum ar fi vorbitul în public, o interacțiune dificilă la locul de muncă sau o conversație complicată.

5/ Te simți descurajat de un proiect mare care urmează? Iată un citat care te-ar putea inspira. „Omul care mută un munte începe prin a lua pietre mici.”- Confucius

6/ „Există un singur succes: să-ți poți petrece viața în termenii tăi.” - Christopher Morley

7/ Nu contează când începi, atât timp cât începi.

8/ Tot în aceeași idee:

🔥8 recomandări interesante

1/ Sandra Dalton Smith explică aici faptul că somnul și odihna nu sunt același lucru și că există șapte tipuri de odihnă.

De ce să urmărești?

Află despre cele șapte tipuri de odihnă.

Verifică singur care dintre aceste tipuri de odihnă îți lipsesc mai mult.

Încearcă să îți construiești niște rutine în viața de zi cu zi pentru a adopta metode sustenabile de a obține odihna de care ai nevoie.

2/ În acest articol vei găsi o modalitate rapidă și simplă de a-ți crește performanța, în timp ce îți protejezi corpul de accidentări pe timpul exercițiilor fizice. Durează 5 minute să citești și 6 minute să implementezi această rutină de încălzire.

3/ În ultimele seri m-am dus târziu la culcare, principalul vinovat fiind Netflix și seria „Diplomata”. Dacă vrei dramă, crize internaționale și relații complexe, „Diplomata” este un serial care sigur îți va capta atenția.

Este una dintre puținele serii care a reușit să mă țină cu sufletul la gură episod după episod

4/ Tot din seria articolelor de citit, iată ce mi-am pus în lista de citit pe mai târziu:

5/ Dacă scrollezi din când în când pe TikTok, trebuie să urmărești și acest video despre schimbările climatice.

Oamenii aceștia chiar au înțeles cum trebuie să livrezi un mesaj astfel încât chiar să fie reținut.

@loteria.climatica

riști să joci la loteria climatică? 🕹️ lista completă a surselor loteriaclimatica.ro/video/ 🔗 proiect @diasporacivicaberlin. co-finanțat ... See more

6/ Folosește tehnica de respirație 4-7-8 pentru a te relaxa, dar mai ales pentru a adormi rapid. Este exact ce am folosit eu aseară, după 2 episoade de „Diplomata” și a funcționat de minune. Iată aici o demonstrație:

7/ Niciodată nu am înțeles de ce oamenii vor să facă chestii de genul acesta. Dar e interesat totuși de privit.

Acest schior își ia zborul cu parapanta pe deasupra unei avalanșe.

8/ De duminică:

✍️În încheiere

Sper că măcar o idee din acest newsletter te-a inspirat să acționezi, te-a informat sau ți-a făcut ziua mai bună.

Dacă găsești util ceea ce citești săptămânal, te invit să trimiți acest newsletter unui prieten sau coleg folosind linkul de referral de mai jos. La 10 prieteni înscriși prin linkul tău, vei primi un mini program personalizat de coaching, cu până la 3 ședințe cu un coach profesionist, plus multe alte surprize.

Astfel, ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar colegul sau prietenul tău va primi informații și recomandări valoroase.

Pe săptămâna viitoare!

Adrian & Bogdan

Reply

or to participate.