- Newsletterul 888 Go!
- Posts
- Formula care te va ajuta să progresezi, despre energie și sănătate mentală
Formula care te va ajuta să progresezi, despre energie și sănătate mentală
Newsletter 888 Go! - #39. În această ediție vei găsi idei despre cum să îți păstrezi sănătatea mentală, energie vs. epuizare și o formulă care te ajută să progresezi predictibil. Și multe alte recomandări interesante sau amuzante.

Salutare!
Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care primești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.
Dacă găsești informațiile din acest newsletter utile, recomandă-l mai departe unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu. La finalul newsletterului vei găsi un link de referral personalizat care ne permite să recompensăm pe cei care ne recomandă.
Now let’s 888 Go!
💡8 idei de la mine
1/ Privește orice proiect personal prin formula O.R.A.
O.R.A. reprezintă Optimism, Realism și Acțiune.
Fii optimist în legătură cu rezultatele pe care le dorești, dar rămâi realist, evaluând în mod obiectiv efortul necesar. În același timp, asigură-te că depui suficientă acțiune pentru a-ți atinge scopurile.
Această formulă îți va oferi liniște sufletească și te va ajuta să progresezi constant, dar este posibil să nu fie suficientă pentru a obține rezultate extraordinare.
Apropo, am vorbit despre O.R.A. în ultimul webinar despre mentalitate de creștere. Găsești înregistrarea până diseară pe grupul de Facebook.
2/ Zi de zi te confrunți cu zeci, poate chiar sute de mici probleme.
În antreprenoriat, acestea sunt cunoscute drept „pain points.”
Majoritatea îți permit să-ți menții un nivel de confort, dar există unele care sunt mult mai grave.
Prioritizează și alocă suficiente resurse pentru a rezolva acele „pain points” care necesită o atenție urgentă.
3/ Când treci printr-o experiență care îți provoacă stres sau nervozitate, încearcă acest exercițiu pentru a diminua durerea și a putea merge mai departe.
Gândește-te la un aspect pozitiv al acelei experiențe dureroase. Ce ai putea învăța din ea?
Ai devenit mai puternic sau ai descoperit puncte forte de care nu erai conștient?
Ai întărit relația cu cineva care te-a rănit?
Ai devenit mai înțelept?
4/ Probabil îți ia mai mult timp să te gândești la ce vei face, cum vei face și ce rezultate vei obține, decât să acționezi efectiv.
Nu mai sta pe gânduri— Acționează și vei vedea pe parcurs dacă ceea ce ai făcut a fost bine sau nu.
5/ În fiecare dimineață, ai de luat o decizie: despre cum vrei să percepi lumea.
Poți alege să te concentrezi pe lucruri care sunt în afara controlului tău și să te exasperezi, sau poți alege să te concentrezi pe lucrurile pe care le poți controla și să lași restul să se așeze de la sine.
6/ O calitate care te poate evidenția ușor este cât de mult se pot baza oamenii pe tine:
Promite mai puțin, oferă mai mult
Fii persoana de bază pentru sarcinile esențiale
Produ muncă de calitate chiar și sub presiune
7/ Te simți lipsit de motivație sau epuizat?
Procrastinezi și amâni pentru că nu ai energie, dar poate că și stilul tău de viață contribuie la epuizarea ta.
Vestea proastă este că nimeni nu îți poate oferi o soluție magică. Doar tu poți decide ce este prioritar, astfel încât să îți păstrezi energia pentru lucrurile cu adevărat importante.
Analizează ce îți consumă energia, identifică ce contează cu adevărat pentru tine și alocă-ți resursele acolo unde este nevoie.
O.R.A. de la punctul #1 te-ar putea ajuta și aici.
8/ Întrebări de reflecție pentru acest sfârșit de weekend:
Care sunt activitățile care îmi consumă cel mai multă energie?
Ce pot face pentru a schimba asta?
Am nevoie să-mi cresc nivelul de energie sau să reduc activitățile care mă epuizează?
Care sunt cele trei activități sau obiective principale la care vreau să lucrez în săptămâna viitoare?
Răspunde-ți la aceste întrebări în scris, în jurnalul tău, sau discută-le cu partenerul tău de viață sau o persoană de încredere.
Ce idee din cele 8 de mai sus te-a inspirat astăzi? Răspunde-mi cu un reply și spune-mi ce ți-a fost de ajutor și cum te-a influențat.
Daily News for Curious Minds
Be the smartest person in the room by reading 1440! Dive into 1440, where 4 million Americans find their daily, fact-based news fix. We navigate through 100+ sources to deliver a comprehensive roundup from every corner of the internet – politics, global events, business, and culture, all in a quick, 5-minute newsletter. It's completely free and devoid of bias or political influence, ensuring you get the facts straight. Subscribe to 1440 today.
🗨️8 idei împrumutate de la alții
1/ „Nu poți împiedica păsările tristeții să zboare deasupra capului tău, dar le poți împiedica să-și facă cuiburi în părul tău.” – Proverb chinezesc
2/ Inspirație de la Arnold.

3/ „Dacă cauți adevărul, s-ar putea să găsești alinare în cele din urmă; dacă cauți alinare, nu vei obține nici alinare, nici adevăr, doar vorbe dulci și iluzii la început, iar în cele din urmă, disperare.”- CS Lewis
Ușor acum, greu mai târziu vs. greu acum, ușor mai târziu.
4/ Designerul grafic și pictorul Paula Scher despre cum să faci ceva grozav: „Mai puțin este mai mult și mai mult este mai mult. Este mijlocul care nu este un loc bun”.
5/ „Mă gândesc la un erou ca la cineva care înțelege gradul de responsabilitate care vine cu libertatea lui.” — Bob Dylan
6/ „Concurează extern și vei compara. Concurează intern și te vei îmbunătăți." via James Clear
7/ Un test interesant când te gândești la un posibil partener de viață.

8/ Perspectiva este totul.

Sau, cum ar fi spus Charlie Munger „Ce ar trebui să se întâmple ca lucrurile să NU meargă pentru mine.” După care începi să eviți exact pe acelea.
Despre ce ai vrea să citești mai mult în acest newsletter? |
🔥8 recomandări interesante
1/ [de pus în watchlist] Graham Weaver, lector la Stanford Graduate School of Business și fondator al Alpine Investors, împărtășește patru moduri de a trăi o viață asimetrică în cadrul seriei de prelegeri "Last Lecture" GSB 2023.
Această prezentare oferă perspective valoroase despre cum să adopți o mentalitate care maximizează oportunitățile și rezultatele, concentrându-te pe decizii care pot aduce schimbări semnificative în viață. O vizionare recomandată pentru oricine dorește să învețe cum să ia decizii mai eficiente și să își valorifice potențialul la maximum. Link aici.
2/ [de citit în pauză] Oboseala socială, sau epuizarea socială, apare atunci când te simți secat de energie în urma interacțiunilor sociale sau a relațiilor. Când experimentezi oboseala socială, este posibil să îți dorești timp pentru tine sau să faci activități care nu implică alte persoane. Această oboseală te poate face să te simți mai izolat sau mai epuizat, în special dacă relațiile nu te împlinesc cu adevărat.
În acest articol, Vanessa van Edwards scrie despre câteva semne ale oboselii sociale și cum o poți opri.
3/ [de citit în pauză] Că tot a fost săptămâna cu Ziua mondială a sănătății mintale, iată un articol interesant care te va ajuta să eviți burnoutul. Am găsit în acest articol multe recomandări practice pentru a evita epuizarea mentală și cum să îți energizezi mintea.
4/ Dr. Andrew Huberman și Martha Beck, experți în neuroștiințe, propun exercițiul „ziua perfectă” pentru a optimiza sănătatea mentală, productivitatea și bunăstarea. Acest exercițiu te invită să îți imaginezi o zi ideală, aliniată cu valorile și obiectivele tale, ajutându-te să clarifici prioritățile și să creezi pași concreți pentru a le integra în viața de zi cu zi. Vizualizarea unei zile perfecte sporește motivația, reduce stresul și îți reamintește că ai puterea de a-ți modela experiențele după propriile dorințe și nevoi.
5/ Flo Meiler este o contradicție vie a tot ceea ce crezi că știi despre îmbătrânire. Nici măcar nu a început să sară cu prăjina până la vârsta de 65 de ani. Da, 65.
Acum, la 90 de ani, are peste 1.000 de medalii și o mulțime de recorduri. Link aici.
6/ Ești tânăr, nu ai copii încă și ai trecut prin pandemia din 2020. Poți deja să repeți replica aceasta pe care să le-o zici viitorilor tăi adolescenți.
7/ Dacă nu mai știi cum să faci curățenia mai distractivă, iată aici o soluție. Dă-mi un reply și spune-mi cum ți-a mers.
8/ Cât de bine vorbește Macron limba franceză? Hai să aflăm de aici. Sau, dacă vreți să-l auziți cum face gimnastică cu limba, iată aici un video amuzant scurt.
Oare cum ar fi un astfel de test cu Klaus Iohannis? Dar cu viitorul președinte? 🙂
Îți recomandăm de asemenea:
✍️În încheiere
Sper că măcar o idee din acest newsletter te-a inspirat să acționezi, te-a informat sau ți-a făcut ziua mai bună.
Dacă găsești util ceea ce citești săptămânal, te invit să trimiți acest newsletter unui prieten sau coleg folosind linkul de referral de mai jos. La 10 prieteni înscriși prin linkul tău, vei primi un mini program personalizat de coaching, cu până la 3 ședințe cu un coach profesionist, plus multe alte surprize.
Astfel, ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar colegul sau prietenul tău va primi informații și recomandări valoroase.
Pe săptămâna viitoare!
Adrian & Bogdan
Reply