Despre rabdare, feedforward si jocul banilor

Newsletter 888 Go! - #38. În această ediție vei găsi idei despre cum răbdarea este un avantaj competitiv, de ce să oferi feedforward și nu feedback, plus o invitație la următorul meu webinar.

Salutare!

Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care primești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.

Dacă găsești informațiile din acest newsletter utile, recomandă-l mai departe unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu. La finalul newsletterului vei găsi un link de referral personalizat care ne permite să recompensăm pe cei care ne recomandă.

De asemenea, vei găsi în acest newsletter o invitație la următorul webinar gratuit pe care-l organizez.

Now let’s 888 Go!

💡8 idei de la mine

1/ Iată un adevăr dur: O persoană fie te ține pe loc, fie te împinge înainte. Nu există cale de mijloc.

Când permitem oamenilor negativi să ne consume energia, avem mai puțină de oferit celor pozitivi care ne ridică mai sus.

O întrebare la care să reflectezi: Cui spui nu, spunând da acestei persoane negative?

2/ Oamenii cred adesea că ceva „îndepărtat” îi va face fericiți.

Că mutarea într-un loc nou, obținerea unui alt loc de muncă sau întâlnirea cu o persoană nouă le va schimba felul în care se simt.

Însă fericirea va fi întotdeauna inaccesibilă dacă crezi că se află în altă parte.

Secretul este să găsești fericirea în oamenii și locurile din jurul tău.

3/ Răbdarea este un avantaj competitiv.

Într-un număr surprinzător de domenii, poți avea succes dacă ești dispus să faci un lucru de o calitate rezonabilă pentru mai mult timp decât majoritatea oamenilor.

Știi vorba aia „cu răbdarea treci și marea”?

4/ Când citești cărți, asculți podcasturi sau primești sfaturi, amintește-ți că fiecare persoană este influențată de propria istorie personală.

Lumea este complexă și nu există un singur drum către succes. Caută tipare care se repetă la mai multe persoane de succes, nu doar povești individuale.

5/ Când vine vorba de bani, amintește-ți că în fiecare zi, săptămână, lună și an, joci diferite "jocuri", asemănătoare cu jocurile video.

În cadrul acestor "jocuri", vei pierde unele runde, dar vei câștiga etape. Sau invers.

De exemplu, ai făcut o eroare care te-a costat sute de lei, dar ai câștigat "turneul" lunar prin economii mai mari. Sau ai câștigat o etapă obținând o mărire de salariu.

Nu te descuraja prea tare când pierzi 1-2 runde. Asigură-te doar că ești câștigător la jocul general.

6/ Feedbackul este util, dar are o limitare: se concentrează pe acțiunile trecute.

Este despre ce ai făcut, cum ai făcut-o și care au fost rezultatele. Însă, rareori îți oferă îndrumări clare despre ce ar trebui să îmbunătățești.

O alternativă mai valoroasă este feedforward, care se axează pe sugestii, recomandări și încurajări pentru a îmbunătăți acțiunile viitoare.

Așadar, caută mai degrabă feedforward decât feedback.

7/ Una dintre cele mai puternice forțe cunoscute omenirii este forța poveștilor.

Acestea au fost folosite de milenii pentru a guverna societăți, în religii și chiar în sânul familiei.

Nu e o exagerare să spunem că poveștile schimbă vieți.

Când vine vorba de tine, e important să te concentrezi pe două aspecte:

  1. Ce îți spui ție însuți – povestea interioară care îți influențează credințele și acțiunile.

  2. Ce le spui altora – poveștile prin care influențezi ceea ce se întâmplă în jurul tău (în familie, la serviciu, în societate).

Fii un bun povestitor, pentru tine și pentru ceilalți – învață cum să îți modelezi gândurile și viața prin puterea poveștilor.

8/ Întrebare de reflecție pentru această duminică: Care este povestea pe care ți-o spui despre tine însuți? Această poveste te limitează sau te împuternicește? Cum ai putea să o rescrii pentru a te simți mai bine și a avea mai mult succes? Care este cea mai puternică poveste pe care ai auzit-o vreodată? Ce anume te-a impresionat la această poveste și cum te-a influențat?

Invitație webinar gratuit

Te-ai simțit vreodată blocat în carieră sau viața personală?

Ai senzația că vrei să faci mai mult, dar ceva te ține în loc?

Dacă vrei să faci o schimbare, pe 8 octombrie, la ora 20:00, te invit la un webinar gratuit facilitat de Adrian Murariu și Nelu Constantin, unde vei învăța 5 pași concreți prin care să-ți cultivi o mentalitate de creștere și să obții rezultate vizibile în doar 10 zile.

Vei pleca de la webinar nu doar cu strategii testate, ci și cu un exercițiu practic pentru a începe schimbarea imediat și un bonus surpriză la final. Înscrie-te acum și transformă-ți mentalitatea în cel mai puternic aliat al tău!

🗨️8 idei împrumutate de la alții

1/ Jerry Seinfeld despre ce să faci când oamenii spun ceva rău despre tine:

"Toată această îngrijorare și frământare despre cum mă percep oamenii — cineva a spus ceva rău despre mine, și te enervezi atât de tare din cauza asta — este o pierdere de timp și energie. Singurul tău obiectiv ar trebui să fie să te perfecționezi în ceea ce faci. Concentrează-te pe ceea ce faci. Devino mai bun în ceea ce faci. Restul este o pierdere de timp."

2/ O frântură de înțelepciune de la Benjamin Franklin - ”o viață lungă poate să nu fie destul de bună, dar a viață bună este adesea destul de lungă.”

3/ ”Dacă singurul instrument pe care îl ai este un ciocan, ai tendința să vezi fiecare problemă ca pe un cui." Aceasta este o celebră replică a lui Abraham Maslow care se referă la un concept cunoscut sub numele de 'legea instrumentului' sau Ciocanul lui Maslow. Se referă la o dependență excesivă de un instrument familiar sau preferat.

Sursa: ChatGPT

4/ Să nu uităm de marele economist Keynes, care a spus: „Mai bine să fii aproximativ corect decât exact greșit.”

5/ „Cele mai semnificative lucruri din viață se construiesc prin executarea constantă a celor mai plictisitoare fundamente:

Afacerea pe care ți-o dorești se construiește prin ani de muncă asiduă asupra unei idei centrale și de bază. Cariera pe care ți-o dorești se construiește prin ani de prezență constantă și respectarea promisiunilor făcute. Relațiile pe care ți le dorești se construiesc prin ani de prezență. Corpul pe care ți-l dorești se construiește prin ani de activitate fizică regulată și o alimentație sănătoasă.” -Sahil Bloom

6/ Apropo de mentalitatea de creștere și perfecționism, iată ce spune Brene Brown: „Renunță la cine crezi că ar trebui să fii pentru a fi cine ești. Fii imperfect și ai compasiune pentru tine."

7/ Un memento oportun de la Richard Feynman via Shane Parrish: „Nu ai nicio obligație să rămâi aceeași persoană care ai fost acum un an, o lună sau chiar acum o zi. Ești aici pentru a te recrea pe tine însuți, în mod continuu.”

8/ „Totul cu moderație, inclusiv moderația.” – Oscar Wilde

Seeking impartial news? Meet 1440.

Every day, 3.5 million readers turn to 1440 for their factual news. We sift through 100+ sources to bring you a complete summary of politics, global events, business, and culture, all in a brief 5-minute email. Enjoy an impartial news experience.

🔥8 recomandări interesante

1/ [Recomandarea săptămânii] Cum să ai conversații mai bine - iată aici un Ted Talk nou pe care mi l-am salvat pentru a-l viziona mai târziu. Autorul este Charles Duhigg, un reporter laureat al premiului Pulitzer și autorul cărții The Power of Habit, care a stat peste trei ani pe listele cu bestselleruri din New York Times.

2/ Simon Sinek a scris un scurt articol despre singurătate și ce a învățat el din asta. Îl poți citi aici.

3/ Interesant pentru tine dacă folosești social media - a apărut Social Media Trend Reports 2024. Matt Navarra a făcut un sumar aici.

Ghici ce? AI este aici și va rămâne.

4/ Mulți recomandă să trăiești frugal pentru a te îmbogăți. Iată ce zic doi titani, Warren Buffett și Charlie Munger, despre acest subiect.

5/ Cum ar putea arăta viitorul pe piața muncii conform spuselor lui Naval - oare chiar ar putea fi așa?

6/ Ce se întâmplă atunci când accepți un job care este sub nivelul tău? Află din acest scurt video.

7/ Recordul Guinness pe care nu cred că l-a cerut nimeni este aici.

8/ Acest reel va fi funny pentru totdeauna. Iar asta înseamnă artă - dans, oglinzi, stare de spirit - vezi aici despre ce e vorba.

✍️În încheiere

Sper ca măcar o idee din acest newsletter să te fi inspirat să treci la acțiune.

Iar dacă este util ce citești săptămână de săptămână, trimite acest newsletter unui prieten sau coleg de la serviciu folosind linkul de referral de mai jos. La 10 prieteni care se înscriu la newsletter din linkul tău, vei primi un mini program personalizat de coaching, de până la 3 ședințe, cu un coach profesionist + multe alte surprize.

În acest fel ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar tu îți vei ajuta colegul sau prietenul cu informații utile și recomandări bine alese.

Pe data viitoare!

Adrian & Bogdan

PS: Datorită volumului mare de informații pe care îl punem în fiecare newsletter și timpul scurt avut la dispoziție, am folosit pe alocuri asistenți AI pentru a preveni greșelile de ortografie și pentru a face textul mai clar și ușor de citit.

Reply

or to participate.