Despre dezvatare, cum sa construiesti cu rabdare si prevenirea epuizarii

Newsletter 888 Go! - #46. În această ediție vei găsi idei despre ce ai nevoie să dezveți, viteza cu care construiești lucruri și despre cum să eviți epuizarea.

Salutare!

La mulți ani, România! La mulți ani, române!

Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care găsești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.

Dar înainte de a începe acest newsletter, am un îndemn pentru tine: informează-te și mergi azi la vot. Ce s-a întâmplat în ultimele zile în România este grav, iar ție și mie ne-a rămas doar votul la parlamentare, unde să alegem democratic oameni care vor da legi pentru noi toți. Ne vedem la urne!

Iar dacă găsești informațiile din acest newsletter utile, recomandă-l unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu. La finalul newsletterului vei găsi un link de referral personalizat care ne permite să te recompensăm dacă ne recomanzi.

Unele dintre ideile pe care le găsești aici prind viață în mastermind-ul pe care îl organizez o dată la două săptămâni. În mastermind am creat un spațiu exclusiv pentru cei care doresc să devină cea mai bună versiune a lor. Vrei să afli mai multe? Răspunde acestui email cu detaliile tale și vei fi contactat în cel mai scurt timp.

Now let’s 888 Go!

💡8 idei de la mine

1/ Pe cât de multe lucruri ai nevoie să înveți, tot pe atât de multe ar trebui să le dezveți.

Fă o analiză sinceră și identifică obiceiurile, abilitățile sau credințele care nu îți mai sunt utile și care îți stau în calea progresului personal sau profesional.

Renunțarea la ceea ce nu îți mai servește este la fel de importantă ca învățarea a ceva nou.

2/ Uneori, viteza cu care construiești anumite lucruri determină și durabilitatea lor. O casă nu se construiește într-o zi, un business nu prinde contur într-o săptămână, iar o carieră nu se formează într-o lună.

Progresul lent pe care îl observi poate fi un indiciu că lucrezi la ceva cu adevărat durabil, iar pentru aceasta este nevoie de timp.

Reamintește-ți că proiectele importante necesită răbdare. De restul te-ai ocupat deja — ai pus bazele. Lasă timpul să lucreze în favoarea ta

3/ Ideea meșteșugului ca mod de viață poate fi aplicată aproape oricărei profesii și activități. Oricine poate alege să trateze ceea ce face ca pe un meșteșug, simbolizând procesul nesfârșit de a tinde spre cea mai înaltă calitate posibilă.

Alegerea îți aparține.

4/ Efectul ”întrebare-comportament” sugerează că dacă întrebi oamenii despre un anumit comportament poate crește probabilitatea ca aceștia să adopte acel comportament. Acest lucru funcționează deoarece întrebarea îi determină pe oameni să reflecteze asupra valorilor lor sau acțiunilor viitoare, creând o disonanță cognitivă dacă nu duc la îndeplinire acel comportament. Exemplu: Vrei să citești un newsletter plin de idei utile în fiecare săptămână?

5/ Când ceva pare să te țină pe loc și simți că nu poți schimba situația, cheia este să îți modifici mediul. Ceea ce poate părea un obstacol într-un context poate deveni un avantaj într-altul. Nu mai întreba: „Cum mă repar?” Începe să întrebi: „Cum mă poziționez astfel încât trăsăturile mele naturale să devină atuuri?

Sursa: ChatGPT

6/ Dacă simți că nu ai chef de nimic, nu ești motivat și tot ce vrei să faci este să stai în pat pentru că te consideri leneș/ă, am un indiciu: s-ar putea să fii epuizat. Nu te mai blama! Ia o pauză pentru a te reîncărca și a-ți recăpăta energia.

7/ Sfatul de etichetă al săptămânii

Se spune adesea că membrii societății noastre au nevoie să învețe maniere și respect. Nu este vorba doar despre unii oameni sau situații generale. De fapt, toți avem nevoie să învățăm să ne comportăm civilizat, adaptându-ne la vremurile în care trăim.

Pentru ca societatea să funcționeze corect, este esențial să respectăm reguli pe care cu toții le înțelegem și le aplicăm în mod constant. Fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, trebuie să deprindă și să practice respectul și comportamentul civilizat. Doar astfel vom putea observa o schimbare reală și pozitivă în comunitățile noastre.

8/ Reflecțiile de duminică: Ce obiceiuri, abilități sau credințe nu-mi mai sunt de folos?

Cum aș putea să le dezvăț sau să renunț la ele? Este mai dificil să învăț ceva nou sau să dezvăț ceea ce nu-mi mai servește?

Răspunde în scris la aceste întrebări sau discută-le cu un apropiat, un mentor sau un coach.

🗨️8 idei împrumutate de la alții

1/ Succesul nu este întâmplător.

Este rezultatul unor alegeri zilnice.

Sursa: LinkedIn

2/ ”Mulți oameni sunt dispuși să meargă cu tine în limuzină, dar oamenii pe care vrei să îi cauți sunt cei care o să se urce și în autobuz cu tine când limuzină e stricată.” - Oprah Winfrey

3/ „Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără consimțământul tău.”– Eleanor Roosevelt

4/ „Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.” - Paulo Coelho în Alchimistul

5/ „Cine te cunoaște este mai important decât pe cine cunoști tu. Construiește un brand.” - James Clear

6/ „O personalitate de afaceri de succes are ca prim atribut eficiența.” - Emily Post

7/ „Trebuie să termini lucrurile - din asta înveți, înveți terminând lucrurile.” - Neil Gaiman

8/ "Pentru a fi interesant, fii interesat" — scria Dale Carnegie în 1936, iar sfatul său rămâne la fel de actual și astăzi.

🔥8 recomandări interesante

1/ Un lucru pe care nimeni nu-l menționează pe măsură ce îmbătrânești este cât de rigid se simte corpul tău.

Pierderea flexibilității este de aproximativ 6% pe deceniu, iar acest procent crește după vârsta de 60 de ani.

Există două motive pentru care se întâmplă acest lucru:

  1. Schimbări ale țesutului conjunctiv: Tendoanele, ligamentele și mușchii devin mai rigizi și se scurtează odată cu înaintarea în vârstă.

  2. Schimbări ale articulațiilor: Fluidul lubrifiant din articulații scade, iar cartilajul devine mai subțire.

Pentru a combate acest lucru, Dan Go recomandă o serie de exerciții de întindere cunoscute sub numele de Animal Flow.

Animal Flow este ca un stretching dinamic amplificat. Aceste mișcări funcționează ca un mini-antrenament, în timp ce îți îmbunătățești mobilitatea și flexibilitatea.

Link aici pentru un exemplu.

2/ După primul tur al alegerilor prezidențiale, s-a discutat mult despre influența TikTok-ului asupra rezultatelor. Dacă nu ai înțeles exact implicațiile acestui fenomen, poți consulta acest raport de la European Digital Media Observatory pentru a-ți forma propria opinie.

3/ Și că tot îl citam mai sus pe Dale Carnegie, iată un articol care te-ar putea ajuta să devii mai interesant în conversațiile de zi cu zi.

4/ Este prea devreme pentru colinde? Dacă nu, atunci îți recomand acest colind interpretat de Luiza Spiridon, inspirat din celebrul Carol of the Bells. Merită salvat pentru mai târziu.

5/ Aforismul „Timpurile grele creează oameni puternici. Oamenii puternici creează vremuri bune. Vremurile bune creează oameni slabi. Și oamenii slabi creează vremuri grele” este o observație ciclică a istoriei umane. Se atribuie lui G. Michael Hopf, autorul unui roman post-apocaliptic. Cercetările lui Hopf au fost inspirate de Teoria Generațională Strauss-Howe, care este detaliată în cărțile lor Generations și The Fourth Turning. Totuși, unele cercetări sugerează că oamenii pot experimenta o creștere psihologică pozitivă în timpul perioadelor dificile. Aceste beneficii includ:

  • Un simț mai profund de sine și scop

  • O apreciere mai mare pentru viață și cei dragi

  • O capacitate sporită de altruism, empatie și dorința de a acționa pentru binele comun

6/ Mereu am promovat beneficiile scrisului în jurnal. Iată cum folosește Ben Meer puterea scrisului de dimineața, pentru a găsi idei cât mai creative:

-Rezervă 45 de minute

-Ia un pix și un jurnal

-Scrie în flux de conștiință (nefiltrat)

Mai multe detalii aici.

7/ Videoul de care nu aveai nevoie în acest weekend: ce faci când ești pe bicicletă și-ți iese o vacă în drum?

8/ În mod obișnuit, aici includeam un video amuzant. Deși rămân fidel acestui obicei, de data aceasta vă prezint un video care abordează un subiect extrem de important într-o manieră mai amuzantă: alegerile parlamentare. Profit de ocazie pentru a vă transmite și îndemnul meu: mergeți la vot, pentru că alegerile parlamentare sunt prioritatea acestui weekend.

✍️În încheiere

Sper că măcar o idee din acest newsletter te-a inspirat să acționezi, te-a informat sau ți-a făcut ziua mai bună.

Dacă acest newsletter ți-a fost util, împărtășește-l cu prietenii sau colegii folosind linkul tău personalizat. Pe lângă contribuția ta la creșterea comunității, te poți califica pentru un program personalizat de coaching și multe alte beneficii!

Astfel, ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar colegul sau prietenul tău va primi informații și recomandări valoroase.

Pe săptămâna viitoare!

Adrian & Bogdan

Reply

or to participate.