- Newsletterul 888 Go!
- Posts
- Despre cum sa abordezi proiecte complexe, ce sa faci cand esti confuz si multe alte recomandari
Despre cum sa abordezi proiecte complexe, ce sa faci cand esti confuz si multe alte recomandari
Newsletter 888 Go! - #58. În această ediție vei găsi idei despre cum să abordezi proiecte complexe, ce să faci atunci când ești confuz si multe alte recomandări interesante special curatoriate pentru tine.
Salutare!
Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care găsești 8 idei de la mine, 8 idei de la alții care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.
Înainte să începem, am o veste pentru tine: pregătesc un webinar gratuit intitulat „Eliberează furia prin intenție, antrenamente fizice și respirații conștiente”. Alături de mine va fi Diana Ioana, antrenor personal de fitness, ca să îți oferim o experiență plină de claritate și energie.
Vrem să ne asigurăm că acest webinar îți va fi cu adevărat util, așa că am pregătit un chestionar foarte scurt (doar 6 întrebări).
Bonus: Imediat după ce-l finalizezi, primești E-bookul Dianei, „Eliberează furia prin intenție, antrenamente fizice și respirații conștiente.”
Hai să dăm startul! 888 Go!
💡8 idei de la mine
1/ Amplifică ceea ce funcționează.
Insistă asupra a ceea ce deja îți aduce succes.
Alocă mai mult timp obiceiurilor tale cele mai productive.
2/ Ai în față un proiect complex?
Fă o listă cu pași simpli și ușor de implementat.
Treci la treabă.
3/ Dacă ești confuz, scrie.
Scrisul îți va clarifica instant gândurile.
De asemenea, poate dezvălui posibile erori în procesul de gândire.
4/ Fă primul pas, chiar dacă îți este frică.
Dacă aștepți să te simți pregătit, vei aștepta pentru totdeauna.
Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să înveți ceva nou.
5/ Indiferent cât de complicată pare problema, succesul începe cu întrebările corecte, puse în ordinea potrivită. Întrebările bine alese aduc soluții eficiente și creative.
Când te simți blocat, ia o pauză și gândește-te la întrebările esențiale. Așa vei găsi soluții durabile și adaptate exact la situația ta.
6/ Oportunitatea din probleme
O situație dificilă nu e mereu negativă: micile provocări zilnice pot fi surse grozave de creștere și antrenament pentru abilitățile tale de rezolvare a problemelor.
Nu poți controla când apar obstacolele, dar poți alege cum reacționezi. Fiecare test zilnic, săptămânal sau lunar, te face mai rezilient și mai pregătit să înfrunți orice-ți iese în cale.
7/ Sfatul de etichetă al săptămânii: Arată-ți dezacordul cu respect
În loc să spui direct „Nu ai dreptate”, încearcă:
„Din experiența mea, cred că…”
„Din ce cunosc eu…”
„Ce simt eu este că…”
Aceste expresii transmit dezacordul într-un mod politicos, fără să atace persoana, ci doar ideea.
8/ 5 întrebări de reflecție pentru acest final de săptămână:
Ce resurse sau abilități am folosit ultima dată când am depășit un obstacol?
Cum pot schimba modul în care reacționez la provocări, astfel încât să le transform în oportunități de creștere?
Care sunt situațiile din viața mea actuală pe care le consider “dificile” și ce lecții pot învăța deja din ele?
Cum aș dori să mă simt și să acționez atunci când apare o problemă neprevăzută?
Pe o scală de 1 la 10, cât de rezilient mă consider și ce pot face pentru a urca un punct în plus?
Această ediție este sponsorizată de 1440 Media, un newsletter care îți aduce cele mai importante știri din lume, rapid și obiectiv.
Abonându-te la 1440, vei fi mereu la curent cu evenimentele globale în doar câteva minute și, în același timp, vei contribui la susținerea newsletterului 888 Go! Continuă să te inspiri și să rămâi informat!
Receive Honest News Today
Join over 4 million Americans who start their day with 1440 – your daily digest for unbiased, fact-centric news. From politics to sports, we cover it all by analyzing over 100 sources. Our concise, 5-minute read lands in your inbox each morning at no cost. Experience news without the noise; let 1440 help you make up your own mind. Sign up now and invite your friends and family to be part of the informed.
🗨️8 idei împrumutate de la alții
1/ „Începe de unde ești. Folosește ceea ce ai. Fă ceea ce poți.”– Arthur Ashe
Cel mai important pas este să începi. Viața ta nu va fi perfectă. Vei fi în continuare ocupat. Dar nimic nu se schimbă până nu faci primul pas.
2/ Kelly McGonigal ne spune: „Voința se consumă atunci când ne luptăm mereu cu ispita.” Creează un mediu care să-ți faciliteze succesul.
3/ Un semn al înțelepciunii este să pășești pe un teritoriu nou cu o doză suplimentară de modestie.

4/ Charlie Munger- „Nu te concentra pe succes, concentrează-te să eviți să faci greșeli.”

5/ ”Nu mă interesează dacă paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Sunt interesat să aflu cum să umplu paharul." - Donald Kaberuka
6/ „Înfrângerea nu este cel mai grav eșec. A nu fi încercat este adevăratul eșec.”
– George Edward Woodberry
7/ Romancierul Toni Morrison despre invenție: "Dacă te gândești o carte pe care ai vrea să o citești, dar nu a fost scrisă încă, atunci trebuie să o scrii. Același lucru este valabil și pentru orice demers: dacă soluția pe care o cauți nu există, creează-o."
8/ „Trebuie să termini lucrurile - din asta înveți, înveți terminând lucrurile.” - Neil Gaiman
🔥8 recomandări interesante
1/ Zilele trecute mi-a ajuns în playlistul de podcasturi episodul DOAC cu Mr. Beast, iar principalul sentiment care m-a încercat este de tristețe. Mr. Beast, cel mai popular youtuber din lume, spune acolo cât de nefericit este. Acesta este sacrificiul succesului lui. Dacă ești o persoană ambițioasă și super determinată să obții succes în ceea ce faci, îți recomand să urmărești acest episod.
2/ [de salvat pe mai târziu] Abilitatea ta de a te concentra este în pericol pentru că ai prea multe distrageri în jur. Citește aici ce poți face
3/ Propune-ți să ai conversații epice de acum înainte aplicând frameworkul EPIC.
EPIC vine de la Empathy, Purpose, Insight și Conversation. Acest format te poate ajuta să comunici mult mai eficient cu echipa ta, să te conectezi cu colegii tăi și să devii mai influent.
Apropo, acest framework a fost subiectul primei ediții din SP Mastermind, iar de atunci, toți participanții l-au folosit cu succes. Dă-mi un reply dacă ești interesat să afli mai multe despre acest mastermind exclusiv.
4/ „Scrisul de mână este probabil una dintre cele mai complexe abilități a creierului nostru” scrie un cercetător în acest articol intitulat „Why writing by hand beats typing for thinking and learning”. Pe scurt, scrie de mână cât de mult poți.
5/ Știai că ChatGPT poate fi utilizat ca un instrument terapeutic?
Cu ajutorul prompturilor adecvate, ChatGPT oferă o alternativă gratuită la terapia tradițională. Acest articol prezintă trei tipuri de prompturi pentru a crea un terapeut virtual:
Psihoterapeut de nivel expert, care oferă răspunsuri articulate și sună aproape uman.
Terapeut extrem de amabil, cald și prietenos, ideal pentru utilizatorii care caută sprijin emoțional.
Terapeut direct, amuzant și sarcastic, potrivit pentru cei care preferă un stil mai relaxat și plin de umor.
Utilizatorii sunt încurajați să personalizeze aceste prompturi pentru a se adapta nevoilor lor specifice. Totuși, este esențial de menționat că informațiile furnizate de ChatGPT sunt strict pentru scopuri informative și nu trebuie considerate drept sfaturi medicale sau terapeutice profesionale. Articolul complet poate fi accesat aici.
6/ Atunci când te simți demotivat că nu îți iese ceva, deschide acest link.
7/ De ce să NU folosești telefonul în preajma bebelușului tău.
8/ Na, pun pariu ca nu ai făcut ceva așa distractiv în viața ta.
✍️În încheiere
Sperăm că măcar o idee ți-a adus inspirație, informație sau bucurie.
Dacă ai găsit valoare, transmite acest newsletter și altora!
Așa vom crește împreună o comunitate de oameni pasionați de dezvoltare și vei avea acces la programul nostru de coaching și alte beneficii speciale.
Adrian & Bogdan
Reply