- Newsletterul 888 Go!
- Posts
- Cum sa infrunti obstacolele, despre bani si black friday
Cum sa infrunti obstacolele, despre bani si black friday
Newsletter 888 Go! - #43. În această ediție vei găsi idei despre cum să înfrunți obstacolele, despre timp și cum să nu socotești totul în bani, plus multe alte recomandări interesante.
Salutare!
Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care primești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări special alese pentru tine.
Dacă găsești informațiile din acest newsletter utile, recomandă-l mai unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu. La finalul newsletterului vei găsi un link de referral personalizat care ne permite să te recompensăm dacă ne recomanzi.
Now let’s 888 Go!
💡8 idei de la mine
1/ Nu te descuraja din cauza obstacolului; găsește o modalitate de a-l ocoli.
În luptă, Forțele Speciale nu se plâng de apărarea inamicului—își adaptează tacticile sau creează altele noi. Când ruta principală este compromisă, nu pierd timpul cu lamentări. Se adaptează rapid la o altă abordare. Sportivii nu se plâng de apărarea echipei adverse—găsesc o deschidere sau creează una.
Înfruntă obstacolul. Găsește deschiderea. Sau creează una!
2/ În viața de zi cu zi, este posibil să întâlnești probleme sau crize pe care va trebui să le gestionezi.
Problemele se rezolvă proactiv: încerci să le anticipezi și să le reduci la minimum. Înveți pe măsură ce le eviți.
Crizele se rezolvă reactiv: le abordezi doar după ce apar. De multe ori, crizele sunt cauzate de factori externi care nu depind de tine, dar te afectează. Înveți din fiecare criză depășită.
Fiecare problemă rezolvată și fiecare criză depășită te transformă într-o versiune mai puternică a ta.
3/ Timpul este o resursă pe care nu-ți permiți să o irosești.
Cum să-l valorifici:
Concentrează-te pe cele 20% dintre activități care duc la 80% din rezultate (Principiul Pareto).
Fă din „nu” răspunsul tău implicit: dacă nu este un „cu siguranță da,” atunci este un „nu.” (inspirat de la Derek Sivers)
4/ O minte ascuțită nu este un nu este un eveniment, este un proces continuu. Acest proces implică:
Învățare constantă: Fii curios. Lumea este într-o continuă schimbare, iar cunoștințele și abilitățile tale ar trebui să evolueze și ele.
Îngrijire personală: Prioritizează-ți bunăstarea. O minte epuizată este ca o lamă tocită – ineficientă și predispusă la accidente.
Feedback și reflecție: Evaluează-ți progresul regulat. Feedback-ul constructiv este ca o piatră de ascuțit pentru abilitățile tale.
5/ Pregătește-te pentru ca orice obiectiv important pentru tine să fie, într-o anumită măsură, dificil de realizat.
Cel mai valoros antrenament este cel pe care îl faci atunci când îți este cel mai greu să te motivezi – când nu ai chef, nu ai timp sau te confrunți cu alte obstacole.
La fel, cel mai important proiect este acela pe care, în ciuda tuturor dificultăților, ai reușit să-l finalizezi.
Când reușești să depășești greutățile și totuși îți atingi obiectivele, îți confirmi identitatea de învingător.
6/ Nimeni nu este obligat să îți ofere feedback.
Dar, dacă totuși îl primești, analizează-l cu atenție și încearcă să extragi tot ce este mai valoros pentru a te îmbunătăți. În același timp, încearcă să înțelegi perspectiva din care provine feedbackul și să filtrezi elementele subiective, păstrând doar ceea ce este obiectiv și util.
Fii recunoscător atunci când cineva își face timp să îți ofere feedback – este o oportunitate valoroasă de creștere.
7/ Nu calcula totul doar în bani – cât vei câștiga la următorul salariu sau din următorul proiect. Gândește-te și la cât de împlinit te va face următorul job, cât de mult te va scoate din zona de confort următorul proiect sau cât de mult te va ajuta să te dezvolți următoarea ta aventură profesională sau personală.
A evalua totul strict financiar este specific lumii business. Oamenii sunt mult mai complecși decât atât. Așadar, pentru fericirea și împlinirea ta profesională și personală, ia în considerare și alți factori relevanți, nu doar banii.
8/ Apropo de Black Friday…
Cât din ceea ce experimentezi este influențat de marketing eficient și povești bine spuse?
Reflectează asupra achizițiilor din ultimul an: câte te-au ajutat cu adevărat și câte le-ai făcut doar datorită unui marketing convingător sau a unor ofertă de neratat?
La fel, gândește-te la convingerile tale: câte reflectă adevăratul „tu” și câte au fost influențate de povești persuasive?
Sponsorul aceste ediții este 1440 Media. Abonează-te la newsletterul 1440, rămâi informat și în același timp vei susține newsletterul 888 Go!
Receive Honest News Today
Join over 4 million Americans who start their day with 1440 – your daily digest for unbiased, fact-centric news. From politics to sports, we cover it all by analyzing over 100 sources. Our concise, 5-minute read lands in your inbox each morning at no cost. Experience news without the noise; let 1440 help you make up your own mind. Sign up now and invite your friends and family to be part of the informed.
🗨️8 idei împrumutate de la alții
1/ „Când o ușă se închide, alta se deschide; însă, de multe ori, privim atât de intens și cu atât de mult regret către ușa închisă, încât nu observăm cele care ni se deschid.” – Alexander Graham Bell
2/ Sam Altman despre evitarea regretelor:
"Dacă crezi că vei regreta că nu faci ceva, probabil ar trebui să o faci. Regretul este cel mai greu de suportat, iar majoritatea oamenilor regretă mult mai mult lucrurile pe care nu le-au încercat decât cele pe care le-au făcut."
3/ Desmond Tutu a fost un arhiepiscop anglican, activist împotriva apartheid-ului din Africa de Sud. De asemenea, bun prieten cu Dalai Lama. Ambii sunt o sursa inepuizabila de optimism.

4/ Începem să descoperim că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru un corp suplu este să dormi mai mult. La propriu.
Oamenii de știință au făcut un studiu în care i-au pus pe participanți să doarmă cu aproximativ o oră mai mult în fiecare noapte.
Ghici ce s-a întâmplat? Au ajuns, fără să-și dea seama, să mănânce mai puține prostii. Aproximativ 150 de calorii mai puțin pe zi, în mare parte zahăr, ceea ce înseamnă un kilogram de grăsime pierdut într-o lună, fără niciun efort.
De ce? Pentru că atunci când nu dormi suficient, creierul tău intră în "modul maimuță." Începi să tânjești după recompense imediate, ca un dependent care își caută următoarea doză.

5/ Obișnuiam să studiez mult și credeam că sunt inteligent. Mă înșelam. Învățarea înseamnă aceeași condiție și un comportament diferit. Inteligența este viteza cu care îți schimbi comportamentul. Așadar, dacă vrei să fii inteligent, trebuie să înveți. Dacă vrei să înveți, trebuie să te schimbi.”— Alex Hormozi
6/ „Înțelegerea și considerația bună față de sentimentele celorlalți sunt atributele de bază ale bunelor maniere...” - Emily Post
7/ Unul dintre cele mai inspiraționale citate de care am dat săptămâna asta:
”Nu mai alerga după fluturi. Îngrijește-te de grădina ta și fluturii vor veni.” - Mario Quintana
8/ Motivaționalul săptămânii:

🔥8 recomandări interesante
1/ Iată ce mi-am salvat în lista de „vizionează mai târziu” pe YouTube:
Îl ascult cu mare interes pe Naval Ravikant atunci când vorbește.
2/ Unul din obiceiurile la care lucrez de câteva săptămâni este să consum mai des cidru de mere. Iar dacă vă întrebați de ce, iată răspunsul: Why Vinegar Is So Good for You | TIME
3/ De ce ar trebui să îi citești copilului tău (beneficii atât pentru părinți, cât și pentru copii): When Parents Read to Kids, Everyone Wins | Psychology Today
4/ Lecția săptămânală de neuroștiință este aici: https://www.instagram.com/reel/DBTrVfxS_Qf/?igsh=MWF2a2E4Njk4djJpNQ%3D%3D
5/ O lecție faină de la Jerry Seinfield și care nu are legătură cu comedia, ci cu viața, în general: Instagram
6/ Idei, sau mai degrabă sfaturi, de la Ray Dalio pentru cei cu vârste între 30 și 40 de ani. Merită vizionat, în special dacă ai aproape 30 de ani.
7/ Lecție de mindset de la un medaliat cu aur la olimpiadă. De neratat acest video dacă te simți descurajat ușor.
8/ Ce fac pisicile când stăpânii nu sunt acasă?
✍️În încheiere
Sper că măcar o idee din acest newsletter te-a inspirat să acționezi, te-a informat sau ți-a făcut ziua mai bună.
Dacă găsești util ceea ce citești săptămânal, te invit să trimiți acest newsletter unui prieten sau coleg folosind linkul de referral de mai jos. La 10 prieteni înscriși prin linkul tău, vei primi un mini program personalizat de coaching, cu până la 3 ședințe cu un coach profesionist, plus multe alte surprize.
Astfel, ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar colegul sau prietenul tău va primi informații și recomandări valoroase.
Pe săptămâna viitoare!
Adrian & Bogdan
Susține 888 Go! și abonează-te la newsletterele recomandate.
Recomandarea săptămânii: Breefx.
Reply