- Newsletterul 888 Go!
- Posts
- Despre conversatiile cu tine, invatare si multe recomandari faine
Despre conversatiile cu tine, invatare si multe recomandari faine
Newsletter 888 Go! - #34. În plus, în această ediție vei găsi idei despre modelele care te ghidează, un truc de productivitate și o serie de recomandări și resurse curatoriate special pentru tine.

Salutare!
Iată-ne cu o nouă ediție de duminică a newsletterului în care primești 8 idei de la mine, 8 citate care să te inspire și 8 recomandări pentru tine.
Noutatea acestei ediții este că începem de astăzi un nou serviciu pentru a trimite acest newsletter și anume beehiiv. Prin acest serviciu, vom putea să-ți oferim mai multă valoare în newsletter, să îți permitem mai ușor să ne recomanzi și să fii răsplătit pentru asta.
În același timp, poți susține acest newsletter săptămânal prin accesarea reclamelor pe care le vei vedea ici și colo în newsletter. Este atât de simplu.
Așa că, dacă îți sunt utile informațiile din acest newsletter, dă-i forward unui membru al familiei tale, unui prieten sau unui coleg de la serviciu.
Let’s 888 Go!
💡8 idei de la mine
1/ Cea mai importantă conversație pe care o ai în fiecare zi este cea cu tine. Azi cum ai vorbit cu tine?
2/ A modela un comportament este mult mai puternic decât a spune cuiva să se comporte diferit.
Copiii fac ce fac părinții, nu ce spun părinții.
Colegii de echipă copiază energia competitivă unul de la altul.
Angajații învață să devină lideri de la șefii lor.
Fii tu standardul și vei vedea cum și ceilalți își ridică standardul.
3/ Cu cât este mai organizat mediul tău de lucru, cu atât mai puțin trebuie să te forțezi să fii organizat. Nu mai înota împotriva curentului.
4/ Abilitățile sociale sunt superputeri:
Abilitatea de a transmite o veste proastă într-un mod echilibrat este o superputere.
Abilitatea de a dezamorsa o situație tensionată este o superputere.
5/ Acceptă compromisuri atunci când e vorba de lucruri mărunte, dar fii ferm atunci când e vorba legat de principii importante.
Așa vei crea bunăvoință și îți vei crește influența atunci când chiar contează.
6/ Truc pentru a-ți îmbunătăți productivitatea:
În loc să scrii o listă copleșitoare de sarcini, încearcă să notezi doar primul pas pentru fiecare:
De exemplu, am folosit „Scrie prima propoziție din newsletter" în loc de „Termină newsletter-ul".
7/ Există mai multe feluri prin care poți învăța.
Dacă vrei să înveți ceva rapid, apelează la cărți, cursuri sau mentori. Așa vei acumula un maximum de informații în cel mai scurt timp posibil. Tot ce trebuie să faci apoi este să te asiguri că vei aplica aceste informații.
În schimb, dacă vrei să înveți ceva pe care să îl aplici cu siguranță, învață din experiență și din propriile greșeli. Îți va lua mult timp, deoarece este un proces anevoios și profund, dar măcar vei aplica ceea ce ai învățat.
8/ Când vine vorba de decizii, de cele mai multe ori avem de ales între decizii reversibile și decizii ireversibile. Jeff Bezos le compară cu două uși: pe una poți reveni, pe cealaltă nu.
O decizie reversibilă îți permite să acționezi rapid, să greșești și să experimentezi. În schimb, o decizie ireversibilă necesită mai mult timp, analiză și informații suplimentare pentru a elimina cât mai multe necunoscute.
O abordare care te-ar putea ajuta să iei deciziile corecte este să identifici din timp ce tip de decizie ai de luat: reversibilă sau ireversibilă. În acest fel, vei determina dacă ai spațiu pentru a experimenta sau dacă trebuie să cântărești bine toți factorii înainte de a decide.
În 2024, AI nu mai este o poveste frumoasă. McKinsey & Co, cea mai mare firmă de consultanță din lume, spune că aproape 2 treimi din companii deja folosesc AI în procesele lor, dublu față de anul trecut. Așa că AI nu este doar un trend, ci este un instrument de care, inevitabil, te vei lovi în cariera ta.
Iar dacă vrei să înveți mai multe despre ultimele tool-uri și știri din lumea AI, nu există sursă mai bună decât newsletterul scris de Cristi Mezei. Iată și de ce:
Alătură-te gratuit celor 5000+ entuziaști AI ce primesc un newsletter cu noutăți, unelte, strategii și tactici din lumea AI direct în inbox, în fiecare săptămână!
Ce descoperi în newsletterul Thrive Codex?
- Cele mai importante știri din lumea AI
- Prompturi care rezolvă probleme de Marketing & Business
- Unelte AI
- Interviuri & Workshop-uri
BONUS LA ÎNSCRIERE
O listă cu top 30 de unelte AI, testate și validate în piața românească.
🗨️8 idei împrumutate de la alții
1/„Toată viața este un experiment. Cu cât faci mai multe experimente, cu atât mai bine.” – Ralph Waldo Emerson
2/ Una din cele mai importante unelte de productivitate este Regula 80/20 sau Principiul Pareto: 20% din muncă sau efort aduce 80% din rezultate.
Iată câteva idei de aplicare de la Dr Poensgen.

3/ Vorbind despre valoarea timpului, Ingvar Kamprad, fondator IKEA: Poți face atât de multe în zece minute. Zece minute, odată scurse, au trecut definitiv. Împărțiți-vă viața în unități de 10 minute și sacrificați cât mai puține dintre ele într-o activitate fără sens.
4/ Este important să măsuri progresul. Iată ceva care să te inspire:

5/ Ben Meer a făcut o remarcă interesantă: ”Dacă munca se bazează pe folosit mintea, atunci trebuie să fii un atlet mental, să îți optimizezi puterea creierului.”
6/ „Diferența dintre măreție și mediocritate este adesea modul în care o persoană vede o greșeală.” — Nelson Boswell
7/ „Ține cont întotdeauna că hotărârea ta de a reuși este mai importantă decât orice.” — Abraham Lincoln
8/ "Unul din secretele vieții este să faci cărare din pietrele care te împiedică." - Antoine de Saint Exupery
🔥8 recomandări interesante
1/ Hai să începem această secțiune cu 2 cursuri gratuite, de la instituții de top.
Primul se numește „Gestionarea fericirii” (Managing Happiness) prin care vei înțelege știința bunăstării pentru a crea fericire, psihologie pozitivă în leadership și ce obiceiuri strategice poți crea pentru a-ți spori starea de bine.
Cursul este gratuit și îl poți găsi pe platforma HarvardX, adică aici.
2/ Tot din seria științelor sociale, iată un curs de la Yale despre „Connected Leadership”.
Din acest curs vei învăța cum să-ți aliniezi scopul pentru a-ți atinge obiectivele, cum poți să îmbunătățești performanța echipei tale prin comunicare eficientă și cum poți aplica gândirea în sisteme pentru a genera schimbări durabile.
Cursul este gratuit și îl poți găsi pe platforma Coursera, adică aici.
Notă: dacă crezi că aceste cursuri gratuite pot fi de folos unui prieten, coleg sau membru al echipei tale, nu ezita să-i transmiți acest newsletter.
3/ Despre dopamină și butonatul telefonului dimineața, imediat după ce te-ai trezit - vezi acest scurt video.
Pe scurt, vezi de ce NU ar trebui să faci asta, cu explicațiile științifice. Este obiceiul la care lucrez momentan, iar de aproximativ 2 săptămâni dorm cu telefonul în altă cameră și îl iau pentru prima dată în mână la aproximativ o oră după ce mă trezesc.
4/ Nelu, coach acreditat și psihoterapeut, și partenerul meu în „Silent Performer Mastermind”, împărtășește o resursă pe care o folosește în coaching - Matricea de recadrare a Virginiei Stir.
5/ Te-ai întrebat vreodată care sunt valorile tale? Sau poate ești curios să vezi cum acestea s-au schimbat în timp?
Fă acest test și în 10 min ai o idee de care sunt valorile tale principale.
6/ De ce ar trebui să folosești vizualizarea ca o tehnică de a te pregăti pentru orice eveniment important. Iată aici o poveste reală.
7/ [Recomandare pentru sănătate]
Pentru cei care au dureri de genunchi sau doresc să își întărească picioarele, un exercițiu foarte bun este mersul înapoi. Detalii aici.
8/ [Gluma săptămânii]
Un fel de dad joke al săptămânii.
O doamnă merge la Ikea să cumpere un dulap.
– Intră dulapul ăsta în mașina mea?
– Ce mașină aveți?
– Galbenă.
– Atunci, nu.
În încheiere
Sper ca măcar o idee din acest newsletter să te fi inspirat să treci la acțiune. Iar dacă știi deja care, dă-mi un reply la acest e-mail și spune-mi și mie.
De asemenea, dacă este util ce citești săptămână de săptămână, trimite acest newsletter unui prieten, memebru al familiei sau coleg de la serviciu.
Ne vei ajuta să promovăm newsletterul și să ajungem la cât mai multe persoane, iar tu îți vei ajuta colegul sau prietenul cu informații utile și recomandări curatoriate.
Pe data viitoare!
Adrian & Bogdan
PS: Datorită volumului mare de informații pe care îl punem în fiecare newsletter și timpul scurt avut la dispoziție, posibil să ne fi scăpat câteva greșeli de exprimare sau ortografie.
|
Reply